Росіяни вранці розпочали черговий штурм «Азовсталі»

09:57, 13.05.2022
Росіяни вранці розпочали черговий штурм «Азовсталі»

Ранковий штурм 13 травня "Азовсталі" російськими окупантами. (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

Вранці в п’ятницю 13 травня окупанти намагаються прорватися на територію заводу не полишаючи намірів захопити «Азовсталь».

 

Як інформує УМ, про це 13 травня повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграм та генштаб ЗСУ у Facebook.  

 

У ранковому зведенні Генштаб констатує, що Росія 12 травня продовжила завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, при цьому основні зусилля, як і раніше, ворог зосередив на блокуванні підрозділів українських військ в районі заводу "Азовсталь".

 

"Зважаючи на заходи з евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування (росіянами - УП) вогневого впливу найближчим часом", - попередили у Генштабі.

 

Водночас радник міського голови Маріуполя розповів, що на "Азовсталі" окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватись в середину заводу. Він опублікував відповідне фото, на ньому видно, як російські солдати сунуть на територію заводу.

 

«Практично в прямому етері. Ситуація день на день стає складнішою», - сказано також у повідомлені.

 

Нагадаємо, що віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 12 травня повідомила, що ведуться перемовини за посередництва Туреччини про евакуацію військових з "Азовсталі" - почнуть з важкопоранених.

 

Бійці полку "Азов", попри значне переважання сил противника і нестачу боєприпасів, продовжують вибивати ворога з захоплених позицій на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

 

Як повідомляла УМ, Людмила Денісова, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини, закликала ООН та Червоний Хрест вжити всіх заходів відповідно до своїх мандатів для евакуації поранених воїнів із Азовсталі у безпечні регіони України.