У Чорному морі ушкоджено російський корабель тилового забезпечення

16:02, 12.05.2022
У Чорному морі ушкоджено російський корабель тилового забезпечення

У росії має лише два таких кораблі – «Всеволод Бобров» та «Ельбрус». (Фото з відкритих джерел)

Корабель тилового забезпечення проєкту 23120 російського флоту зазнав серйозних ушкоджень поблизу острова Зміїний у Чорному морі.

 

Про яке саме судно йдеться наразі невідомо, але росія має лише два таких кораблі – «Всеволод Бобров» та «Ельбрус».

 

Як інформує Україна молода, про це з посиланням на джерела в українській розвідці повідомляє «24 канал» у четвер.

 

За попередньою інформацією, у ніч на 12 травня корабель проєкту 23120 йшов у напрямку острова Зміїний. З невідомої причини на судні спалахнула пожежа.

 

Згодом тривала операція з порятунку екіпажу. Пів ночі обгорілий корабель намагався дійти до Севастополя. Начебто це росіянам вдалось і судно таки пришвартували у порту.

 

Як надовго корабель вийшов з ладу, наразі невідомо, але, за попередніми даними, судно потрібно буде серйозно ремонтувати.

 

З огляду на те, що кораблі проєкту 23120 можна вважати новітніми, навіть тимчасова втрата одного з них в умовах війни є для окупантів критичною. Тим паче, що у випадку необхідності виведення корабля за межі Чорного моря, Туреччина не пропустить його назад через Босфор і Дарданели.

 

Нагадаємо, російські окупанти вже не вперше зазнають втрат саме поблизу Зміїного. Адже ЗСУ нищать сили противника як на самому острові, так і поблизу нього. Востаннє наші оборонці успішно підбили тут два патрульні катери за допомогою ударних дронів «Байрактар».

 

Однією з найбільших втрат росії у війні в Україні стало потоплення ракетного крейсера "Москва" – флагмана Чорноморського флоту 13 квітня 2022 року.

 

Британська розвідка повідомляє про численні спроби окупантів посилити свій гарнізон на Зміїному, проте ці спроби зривають ЗСУ.

 

Російська пропаганда обманює своїх глядачів, запевняючи про "великі успіхи" на острові. Жодних доказів цьому не надають. Тим часом ЗСУ демонструють відео зі знищенням ворожої техніки.

 

Значення Зміїного у тому, що його контроль може дозволити висадку десанту на Одещині. Саме тому українські військові приділяють острову так багато уваги.