У Берліні росіяни напали на знімальну групу ТСН і Наталю Мосейчук

19:41, 09.05.2022
У Берліні росіяни напали на знімальну групу ТСН і Наталю Мосейчук

Стало відомо, що у Берліні росіяни побили Наталію Мосейчук, однак сама журналістка про це не повідомляла

У Німеччині на відому українську телеведучу Наталію Мосейчук, яка в Трептов-парку у складі знімальної групи "1+1" фільмувала порушення під час заходів 9 травня, було скоєно напад російськими мітингувальниками.
 
Як інформує Україна молода, про це у Facebook повідомив громадський активіст Олександр Снідалов  із посиланням на журналістку Наталію Фібріґ. 
 
Він зазначив, що напад стався за повної бездіяльності берлінської поліції.
 
«Бездіяльність берлінської поліції перейшла усі межі. Щойно в Трептор-парку рашисти напали на українську знімальну групу "1+1", яка фільмували сюжет про порушення під час заходів 9 травня. … Поліція Берліну була поруч і не змогла цьому запобігти», – написав Снідалов.
 
Попри це, сама Мосейчук про це наразі не повідомила.
 
 
Журналістка розповіла, що 8 травня на запрошення Надзвичайного і Повноважного посла Андрія Мельника взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника радянському солдату.
 
«Побачила наших. Всі близькі. Всі рідні. Біженці. Діаспора. Студенти. Вшанували пам’ять жертв Другої Світової. Неочікувано зустріла Тіну Кароль. Спонтанно організувалися і разом з народною артисткою заспівали гімн. Та так, щоб чули вороги»,– написала Мосейчук у фейсбуці.
 
"Ті були недалеко. Через дорогу. Блєяли щось про нацизм в угарі і передчутті переможних 100 грам, в їхньому випадку кількох літрів горілки. Ми були щиріщі, голосніші, переконливіші. Ми були людьми!" – розповіла журналістка і виклада у соцмережі відео події.
 
Утім, пообіцяла другий "репортаж початківця".
 
Як повідомляла УМ, що у Берліні поліція під час мітингу з нагоди Дня пам'яті та примирення 8 травня кілька українців розгорнули 25-метровий прапор України, але поліція висунула вимогу його сховати, прирівнявши до стягу держави-агресора.
 
Посол України у Німеччині Андрій Мельник відреагував на цю заборону. Він назвав її "ляпасом Україні" і закликав міську владу переглянути скандальне рішення. Після цього у Берліні дозволили акції 9 травня з українською символікою, але лише на годину.