рф стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму

14:45, 08.05.2022
рф стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму

Різнийя у кількості техніки рф упродовж півтора тижня - відчутна. (Фото: "Схеми")

Стягування військової техніки зафіксовано супутником, зокрема зенітно-ракетних сил армії рф на північ окупованого Криму – до села Філатівка, розташованого поблизу Херсонської області.

 

Як інформує УМ, про це свідчить журналістське розслідування програми «Схеми» повідомило «Радіо Свобода».

Як зазначається, помітно збільшення російської військової техніки, серед якої – зенітні й ракетні комплекси. Російські військові розмістили техніку в селі Філатівка на двох ділянках населеного пункту.

 

Росія стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму, - ЗМІ 01

 

У травні на одній із цих ділянок кількість військової техніки збільшилася. Про це свідчить супутниковий знімок Planet Labs за 6 травня, який є розпорядженні "Схем".

 

За словами військового експерта, який на прохання журналістів проаналізував знімок, крім казарм, на цій території розташований склад паливно-мастильних матеріалів. Також можна помітити близько двох сотень бойових броньованих машин різного типу та вантажних і командних автомобілів. Окремо з’явилася великогабаритна техніка, що, за словами експерта, може бути зенітними і ракетними пересувними комплексами.

 

"За виглядом можна сказати, що це один із трьох видів зенітно-ракетних комплексів, а саме: ракетна система залпового вогню "Смерч", протиповітряні комплекс С-300 або оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер", – розповів "Схемам" військовий експерт.

 

Така техніка може бути використана для обстрілу позицій українських військових.

 

Якщо порівнювати з супутниковим знімком цієї місцевості за 27 квітня – техніки було значно менше.

 

На другій частині Філатівки, де також є військова техніка, кількість її майже не змінилася. Станом на кінець квітня і початок травня на цій території залишаються переважно військові вантажівки та різні види бойових броньованих машин.

 

Як повідомляла УМ, збройні сили України впевнено тримають оборону Запорізької області та вже переходять у контраступ.