Російські окупанти готують «парад» у Маріуполі.

14:34, 04.05.2022
Російські окупанти готують  «парад» у Маріуполі.

Рашисти змушують маріупольців за харчі розбирати завали

У заблокованому і зруйнованому Маріуполі рашисти розпочали підготовку параду до 9 травня. До міста прибув перший заступник глави адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко, який віднедавна став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО. Основне завдання путінського чиновника – підготувати  «урочисті заходи» 9 травня. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) міністерства оборони України.
 
За даними розвідки, росіяни відмовилися від проведення "урочистих заходів" 9 травня в окупованому Донецьку, натомість зімітувати "військовий парад" готуються в зруйнованому Маріуполі, який за планами рашистів, має стати центром «урочистостей». З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів.
 
Триває широкомасштабна пропагандистська кампанія, в ході якої росіянам демонструватимуться сюжети про «радість» місцевих жителів від зустрічі з окупантами. Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідував рашистський пропагандист Володимир Соловйов та ватажок самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін. 
 
Нагадаємо, Росія не поспішає із завершенням військової «спецоперації» в Україні до 9 травня. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії Mediaset 
 
Нещодавно президент України Володимир Зеленський зауважив, що Москва зменшила кількість військової техніки на параді 9 травня через втрати в Україні. За даними російського міноборони, у параді до Дня перемоги на Красній площі мають взяти участь 11 тисяч військовослужбовців, 131 одиниця озброєння, військової та спеціальної техніки, а також 77 літаків і гелікоптерів. Цього року Росія не запросила до Москви 9 травня жодного іноземного лідера, навіть правителя Білорусі Олександра Лукашенка.
 
Днями речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що президент РФ Володимир Путін може офіційно оголосити війну Україні 9 травня, що дозволить Росії збільшити кількість призовників. 
 
Схожий прогноз озвучував і міністр оборони Великобританії Бен Воллес. За його словами, Путін може спробувати вийти зі своєї "спеціальної операції", щоби оголосити так звану "війну проти нацистів" і під таким гаслом мобілізувати більше росіян.
 
За іншими сценаріями, Путін може використати 9 травня для приєднання до своєї території псевдоутворень "ДНР" і "ЛНР", посилення атак на Одесу або проголошення повного контролю над Маріуполем. За даними США, також існує висока ймовірність створення псевдоутворення "ХНР" в окупованій Херсонській області, щоби згодом приєднати до складу Росії і його.
 
Як інформує Україна молода, російські  терористи наслідують сценарій німецьких нацистів. Вони змушують жителів Маріуполя за харчі розбирати завали, перетворюючи  блокадне місто на великий «трудовий табір».