Сумщину російські зайди обстріляли з «Градів» та гелікоптера - постраждала школа

10:52, 04.05.2022
Сумщину російські зайди обстріляли з «Градів» та гелікоптера  - постраждала школа

Результати обстрілу російськими окупантами - напівзруйнована школа на Сумщині (Фото: Телеграм Дмитро Живицький (Dmytro Zhyvytskyy))

Вночі російські війська обстріляли Сумську область: є влучання в школу та інші об'єкти інфраструктури.

 

Як інформує УМ, про це 4 травня повідомив голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький у Telegram

 

«Ніч на Сумщині не пройшла спокійно. Близько 3-ї години орки обстріляли школу Есманської громади.

 

 

Два постріли з гелікоптера, два - з землі. Потрапляння по школі та по об'єктах інфраструктури.

 

Між 6 та 7 ранку відбувся артобстріл з "Градів" вздовж кордону біля Юнаківки. Також кілька вистрілів з вертольоту було по території біля Могриці», - написав Живицький.

 

Нагадаємо, що по обіді 3 травня Сумщину обстрілювали з території Росії. Зокрема з боку російського населеного пункту Локоть з важкого озброєння гатили в напрямку одного із сіл Шосткинського району.

 

У квітні в рамках відновлення контролю над державним кордоном в межах Київської, Чернігівської та Сумської областей, звідки захисники України вигнали окупантів, прикордонники вийшли на всі ділянки. Водночас через продовження російської агресії, класичної охорони кордону не відбувається. Прикордонники наголошували: залишається небезпека мінування, роботи диверсійно-розвідувальних груп та обстрілів із суміжної території.

 

Як повідомляла УМ, використання Росією протикорабельних крилатих ракет «Онікс» по наземних цілях свідчить про брак у країни-агресора інших типів високоточних боєприпасів великої дальності.