Евакуаційні автобуси виїхали з Маріуполя в бік Запоріжжя

10:34, 04.05.2022
Евакуаційні автобуси виїхали з Маріуполя в бік Запоріжжя

Автобуси з цивільними сьогодні вже виїхали з Маріуполя.

Новий етап евакуації цивільного населення з Маріуполя за підтримки ООН і Червоного Хреста почався в середу, 4 травня. Автобуси вже виїхали з Маріуполя.

 

Як інформує УМ, про це 4 травня у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

 

«За підтримки ООН та Червоного Хреста сьогодні здійснюємо евакуацію цивільних із Приазов’я до Запоріжжя. Автобуси вже виїхали з Маріуполя, надалі будуть зупинки для підсадки пасажирів у Запорізькій області», - написав очільник області.

 

Він зазначив, що зупинки будуть на Луначарському кільці біля Бердянська (о 10:00); в місті Токмак (о 15:00) та Василівці (о 16:00).

 

У Токмаку буде можливість долучитися до колони на власному транспорті, додав Кириленко.

 

Як повідомлялось, 3 травня евакуйовані з Маріупольського меткомбінату "Азовсталь" прибули до Запоріжжя, їм надається вся необхідна допомога.

 

Згідно з даними віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, загалом з "Азовсталі" евакуювали 156 людей, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема, понад 40 важкопоранених військових.

 

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу «Азовсталі» у Маріуполі не стосується військових та поранених, бо Організація Об‘єднаних Націй, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

 

Навколо Маріуполя у селищі Мангуш теж багато маріупольців чекають на евакуацію до Запоріжжя.

 

Як повідомляла УМ, в багатостраждальному Маріуполі невідомі люди заселяються у вцілілі будинки місцевих, які залишили окуповану територію.