рф почала використовувати протикорабельні ракети по наземних цілях

09:38, 04.05.2022
рф почала використовувати протикорабельні ракети по наземних цілях

Для ракетних ударів по Україні росія використовує ракетний береговий комплекс “Бастіон-П” з ракетами П-800 “Онікс”.

Подібне використання Росією протикорабельних крилатих ракет «Онікс» по наземних цілях свідчить про брак у країни-агресора інших типів високоточних боєприпасів великої дальності.

 

Як інформує УМ, про це повідомив американський військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру військово-морського аналізу США Майкл Кофман у Twittter, вашингтонський Інститут вивчення війни ISW

 

Кофман та ISW прокоментували запуск із комплексів берегової оборони "Бастіон" протикорабельних крилатих ракет "Онікс" по об'єктах військової інфраструктури України в Одеській області.

 

Раніше Міноборони Росії у своєму Telegram-каналі опублікувало відео запуску ракет "Онікс", зазначивши, що ними знищили ангари "логістичного центру на військовому аеродромі, через який здійснювалася доставка іноземного озброєння".

 

«Я все частіше інтерпретую це як ознаку того, що у них мало інших типів ракет великої дальності. Це дорога система для використання у другорядній ролі".

 

Дослівно ISW: "Використання протикорабельних ракет "Онікс" може вказувати на те, що російські сили мають брак інших типів високоточних боєприпасів великої дальності, необхідних для порушення української логістики», - написав Кофман.

 

 

Нагадаємо, що 3 травня росіяни нанесли ракетний удар по місту Арциз у Болградському районі Одеської області. Згодом ОК "Південь" повідомило, що при повторному обстрілі Одещини ворог вдарив ще 2 ракетами по об’єктах інфраструктури регіону. Постраждалих немає.

 

Крім того, 3 травня сили ППО збили три ракети, націлені на Одещину. 

 

Як повідомляла УМ, для знищення транспортної інфраструктури України ворог завдав ракетних ударів по об’єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.