Після образ Лаврова Ізраїль збільшує військову допомогу Україні

17:01, 03.05.2022
Після образ Лаврова Ізраїль збільшує військову допомогу Україні

Після скандалу, викликаного заявами Лаврова, Ізраїль надасть Україні ще більшу допомогу

У відповідь росіі на їх обвинувачення Ізраїлю у антисемітизмі та підтримці «нацистів», Тель-Авів ухвалив рішення про збільшення гуманітарної та військової допомоги Україні у війні з рф. Однією з причин стала нещодавня образлива заява очільника МЗС РФ Сергія Лаврова.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцева газета  Haaretz.
 
В Ізраїлі зазначають, що збільшення допомоги буде «істотним кроком», хоча жодного озброєння, яке могло б допомогти ЗСУ проводити операції наступального характеру, поставлено не буде. Допомога не включатиме системи ППО, сучасне озброєння та ударні системи.
 
Як повідомляє Haaretz, рішення про збільшення гуманітарної та військової допомоги Україні, ймовірно, стало наслідком охолодження відносин Ізраїлю із Кремлем.
 
Ізраїльські офіційні особи висловили обурення коментарями Лаврова, а міністр закордонних справ Яїр Лапід назвав їх "непрощенними та обурливими".
 
Як відомо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав євреїв найзатятішими антисемітами. Ізраїль заявив, що такі висловлювання російського чиновника є обурливими.
 
Як повідомляла УМ, У Росії після антисемітських висловлювань міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова перед Ізраїлем не тільки не вибачилися, а й продовжили серію звинувачень у бік  ізраїльського уряду. У Кремлі заявили, що слова Лапіда «багато в чому пояснюють курс нинішнього уряду Ізраїлю на підтримку «неонацистського режиму» в Києві».
 
У свою чергу посол Ізраїлю Міхаель Бродський наголосив, що заяви офіційних російських осіб про підтримку Ізраїлем  "неонацистського режиму" у Києві, а також взагалі використання аналогій із нацистами ображають пам'ять жертв Голокосту.