Російська ракета вгатила біля 120-річної церкви на Житомирщині

11:06, 03.05.2022
Російська ракета вгатила біля 120-річної церкви на Житомирщині

Окупанти б"ють і по військовим, і по цивільним об"єктам. (Фото: Фейсбук Поліція Житомирської області)

На Житомирщині в селі Нова-Буда внаслідок падіння російської авіаракети зазнала ушкоджень Свято-Хрестовоздвиженська церква, побудована в 1900 році.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Житомирської області.

 

«До Радомишльського відділення поліції надійшло повідомлення про пошкодження у результаті авіаудару Свято-Хрестовоздвиженської церкви у с. Новій Буді. На місці, безпосередньо у селі, поліцейські дізнались, що подія сталася 1 березня після 14:00», - йдеться у повідомленні.

 

За словами старости Анатолія Писаренка, найбільший уламок авіаракети впав посеред дороги перед будівлею храму, інші посікли дах прицерковної каплиці, довколишні дерева, а від вибухової хвилі повилітали шибки у вікнах споруди.

 

Зазначається, що перші згадки про Свято-Хрестовоздвиженську церкву датуються 1900 роком, тобто храму щонайменше понад 120 років.

 

Окрім того, поранення отримав місцевий житель, що йшов повз церкву до магазину.

 

Поліція кваліфікувала подію як воєнний злочин – ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, що в селі В’язівка на Житомирщині російські війська знищили дерев’яну церкву ХІХ ст., що є пам’яткою архітектури національного значення.

 

Як повідомляла УМ, 15-річний підліток загинув, ще одна неповнолітня 17-річна дівчина госпіталізована внаслідок чергового ракетного удару по Одесі у понеділок ввечері.