Вісім братських могил мирних жителів виявлено у Київській області

18:06, 02.05.2022
Вісім братських могил мирних жителів виявлено у Київській області

На Київщині знайдено вісім масових поховань, із яких підняли 148 тіл мирних жителів

Правоохоронці після звільнення від ворога виявили вісім масових поховань мирних жителів, убитих російськими загарбниками на Київщині.
 
Як інформує Україна молода, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника поліції Київської області Максим Очеретяний.
 
« Вражають звірства, які робили війська Російської Федерації із цивільним населенням, мешканцями Київщини. Так, на сьогоднішній день у нас вісім таких поховань знайдено на території області, у них  ми знайшли 148 осіб. Найбільше таких поховань на території Бучанського району», – сказав він.
 
За його словами, останнє поховання було виявлено на позиціях окупантів, звідки вони постійно обстрілювали мирне населення.
 
«Ті трупи, які ми знайшли в цьому місці поховання, – це жах. Чому? Тому що це місцеве мирне населення, наші громадяни, які мають явні ознаки катування, – не тільки зв'язані руки, зав'язані очі, але ще мають і тілесні ушкодження – прострілені ноги. Фактично їх було в подальшому застрелено в голову»,– пояснив Очеретяний. 
 
За даними Очеретяного, наразі триває судово-медична експертиза, «і вона більш конкретно нам надасть інформацію».
 
 
 
Заступник голови Нацполіції Київської області зазначив, що загалом у регіоні знайдено 1202 тіла вбитих мирних жителів, 280 з них залишаються наразі не встановленими.
 
«Але фактично більшість тіл вже встановлено і упізнано. Тобто, ми працюємо кожного дня над цим питанням», - запевнив правоохоронець.
 
Як повідомляла УМ, лише на території Бучі ординці вбили приблизно  412 людей. Однак точні дані по кількості загиблих будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів.