Окупанти відключили зв’язок та інтернет в Херсонській та частині Запорізької областей

11:01, 01.05.2022
Окупанти відключили зв’язок та інтернет в Херсонській та частині Запорізької областей

Російські зайди роблять все аби українці в окупації мали лише доступ до рашистських ЗМІ. (Фото: сайт Держспецзв'язку)

У Херсонській та частині Запорізької областей російські окупанти відключили зв’язок та інтернет.

 

Як інформує УМ, про це 1 травня повідомили в Держспецзв’язку на своєму сайті.

 

«Учора жителі Херсонської та частини Запорізької областей спочатку відчули перебої з інтернетом та мобільним зв’язком, а потім ці послуги зникли на значних територіях.

 

Наразі стало відомо, що причинами відсутності зв’язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах», - повідомили в Держспецзв’язку.

 

У Держспецзв’язку зазначили, що відсутність зв’язку та інтернету "є нічим іншим, як черговою спробою окупанта залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни… та зробити свою брехливу пропаганду безальтернативним джерелом інформації, як це робиться в самій Росії".

 

Також окупанти паралельно з відключенням українських операторів почали розповсюджувати фейкові історії про те, що розпорядження відключити зв’язок дала українська влада.

 

У Держспецзв’язку заявили, що це неправда, оскільки Україна завжди виступали за максимальний доступ українців до засобів зв’язку. 

 

Як повідомляла УМ, російські окупанти проводять бойові дії, що вийти на адміністративні межі Херсонської області та створити сприятливі умови для наступу на міста Миколаїв і Кривий Ріг.