Між бурятами й чеченцями сталася стрілянина — окупанти не можуть поділити награбоване

18:41, 29.04.2022
Між бурятами й чеченцями сталася стрілянина — окупанти не можуть поділити награбоване

Під Чорнобавкою окупанти повбивали один одного через суперечки

Масова перестрілка між чеченцями та бурятами сталася у тимчасово окупованій Киселівці, що розташована за 17 км від Чорнобаївки Херсонської області. Військові  не поділили  «здобич» та не бажають іти в наступ.
Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.
 
Як інформує Україна молода, про це сьогодні, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України. 
 
У інциденті «відзначились» понад 50 учасників з кожного боку.
 
«Причини міжетнічного конфлікту полягають у небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та «нерівноправність» умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись у тилу виключно як «загороджувальні загони». Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати»,- йдеться у повідомленні.
 
Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний «зиск» від мародерства отримують ті ж кадирівці.
 
Через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів зс рф в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни скаржаться місцевим жителям на обман при підписанні контрактів та отриманні згоди на участь у бойових діях.
 
З’ясувалося, що російським контрактникам була обіцяна операція за «кримським сценарієм». Тобто, відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби.
 
У ГУР повідомили, що, побачивши реальну картину, багато росіян відмовились від подальшої служби. Це спричинило конфлікт, розбиратися в якому прибули представники фсб. Частину військовослужбовців після проведених допитів вивезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулися.
 
 
Як повідрмляла УМ, на Херсонщині українські захисники влаштували загарбникам «суцільне пекло». Про це свідчить невесела переписка російського військового зі своїм  другом, яку вдалося отримати оперативникам СБУ в Черкаській області. Окупант поскаржився, що тут їх убивають пачками, і стільки трупів він ще ніколи не бачив.