РФ витратила мільярди доларів на ракети випущені по Україні – Forbes

17:54, 29.04.2022
РФ витратила мільярди доларів на ракети випущені по Україні – Forbes

За два місяці з невеликим рф вдарила по Україні 1300 різноматітними ракетами.

За час війни Росія вгатила по Україні 1300 ракетами, що коштувало агресору щонайменше 7,5 млрд доларів.

 

Як інформує УМ, 29 квітня відповідну оцінку надає український Forbes.

 

Оцінюється, що Росія випустила по Україні 235 ракет "Калібр": у цифру входять 183 ракети, які, за даними Міноборони, були випущені до 24 березня, та 52 ракети, випущені 26 березня.

 

Оцінюючи кількість ракет "Калібр", Forbes врахував лише випадки, коли достеменно відомо клас ракети, яку було запущено по Україні. Відтак, зазначає видання, насправді таких ракет могло бути більше.

 

Точної статистики кількості випущених ракет "Іскандер", "Точка-У" та ракет класу X також немає, тому видання припускає, що їх співвідношення залишилося таким, яким було на 24 березня. Тоді Міноборони зазначало, що 62% ракет припало на "Іскандер", 30% – на ракети класу X та 8% – на "Точку-У".

 

Вартість ракет може сильно відрізнятися. "Точка-У", за даними сайту Military Russia, оцінюється у 300 тис. доларів, вартість "Калібру" – 6,5 млн доларів відповідно до експортного контракту з Індією в 2006 році. Ракети класу Х-101 є більш сучасними та досконалими за "Калібри", тож, за оцінками експертів, у рази дорожчі, ніж "Калібр".

 

Загальна вартість випущених по Україні ракет таким чином сягає 7,5 млрд доларів.

 

Нагадуємо, що раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія випустила по Україні 1300 ракет, яких у РФ залишилося вдвічі менше.

 

Вона зауважила, що запаси ракет РФ скоротилися понад як удвічі за той час, що вони з 24 лютого активно їх використовують по території України.

 

Як повідомляла УМ, 29 квітня російські окупанти з «Градів» обстріляли Велику Костромку та Мар'янське Криворізького району, Дніпропетровської області.