Запоріжжя росіяни обстріляли ракетами, є постраждалі

10:43, 28.04.2022
Запоріжжя росіяни обстріляли ракетами, є постраждалі

Наслідки обстрілу Запоріжжя російськими загарбниками. (Фото: Телеграм Запорізька обласна військова адміністрація)

Російські окупанти вгатили ракетами по Запоріжжю, попередньо - постраждали троє людей, пошкоджено два будинки в приватному секторі.

 

Як інформує УМ, про це 28 квітня повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації в Телеграм.

 

«Запоріжжя, ранок, прильот ворожої ракети. Попередня інформація: пошкоджено два будинки в приватному секторі. Удар був нанесений рашистською авіацією, застосували ракети Х-55 класу "повітря-земля".

 

.

 

Наразі відомо щодо трьох постраждалих, одна з них дитина», - сказано в повідомлені.

 

Уточнену інформацію і подробиці обіцяють згодом.

 

Також у ОВА зауважили, що українські захисники на Запорізькому напрямку завдають втрат окупантам в особовому складі. Загарбників знищують та беруть в полон.

 

«Маневруючи і мистецьки застосовуючи військові стратегії, сили оборони дозволяють ворогу повірити, що він має перевагу і просувається вглиб. Але одразу після цього завдають удару у відсіч. До того ж майже кожний населений пункт на шляху ворога ми перетворюємо на фортецю, і росіяни витрачають багато людей та ресурсів, щоб її взяти", - ідеться в повідомленні.

 

Зазначається, що активні бої у Запорізькій області тривають в районі Гуляйполя. Ворог намагається прорвати українську оборону, але просування російських військ немає.

 

Регіон загарбники продовжують обстрілювати. Упродовж 27 квітня ДСНС вдалося локалізувати шість пожеж, що виникли внаслідок атак.

 

"В Оріхові горів житловий будинок, а також господарча споруда. У Гуляйполі вогнем було охоплено дах житлового будинку, дві приватні господарчі споруди, 200 тюків сіна та причеп із насінням. Група розмінування ДСНС поблизу Миролюбівки вилучила і знищила залишки ракети та нерозірвану гранату", - додали в ОВА.

 

На Запорізькому напрямку Збройні сили України здійснюють раптові авіанальоти на позиції загарбників. Внаслідок повітряних ударів штурмової, винищувальної та бомбардувальної авіації знищено "чимало техніки та живої сили ворога".

 

Армія окупантів намагається покращити своє тактичне положення на Запорізькому напрямку. З цією метою ворог здійснює перегрупування підрозділів, нарощує систему вогневого ураження, проводить повітряну розвідку.

 

Як повідомляла УМ, Авдіівка, що на Донеччині двічі була обстріляла фосфорними снарядами. Спочатку окупанти завдали удару в районі коксохімічного заводу, потім поцілили у центр міста.