З Чечні на війну в Україну ФСБ «мобілізовує» ув’язнених – ГУР

13:21, 26.04.2022
З Чечні на війну в Україну ФСБ «мобілізовує» ув’язнених – ГУР

Через колосальні втрати особового складу під час окупації України у рф шукають "гарматне м"ясо", де тільки можна.

Російська влада в Чечні жене на війну з Україною як "гарматне м"ясо" ув’язнених, у тому числі родичів опозиціонерів.

 

Як інформує УМ, про це 26 квітня повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

 

Чеченська філія фсб рф збирає інформацію про ув’язнених місцевих тюрем для подальшого направлення в Україну. Листування посадовців фсб містить вимогу надати особисті дані засуджених, зокрема ПІБ, домашні адреси, номери телефонів, адреси електронних пошт, IP-адреси пристроїв, які використовуються для входу в "соціально-телекомунікаційну мережу Інтернет".

 

"Негайно зібрати і надати на нашу адресу інформацію щодо громадян Чеченської республіки рф для подальшого їхнього залучення до проведення спеціальної операції на території України: умовно засуджених; засуджених до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості; засуджених до позбавлення волі за тяжкі злочини; засуджених за особливо тяжкі злочини", - наголошують у російській фсб.

 

За словами чеченських опозиційних громадських діячів, такі дії мають дві цілі: поповнити "людський ресурс" військових частин, які зазнали значних втрат у боях з українськими захисниками; придушити будь-які протестні настрої в самій Чечні, адже нині там розповсюджена практика засудження родичів опозиціонерів. Тепер їм загрожує примусове відправлення у найгарячіші точки фронту. Зокрема брата відомого чеченського опозиціонера Хасана Халітова вже доправили в одну із частин на передовій. Інших родичів Халітова викрали і їхнє місцеперебування невідоме, підкреслюють у розвідці.

 

Нагадаємо, що за даними розвідки, росія після катастрофічних втрат в Україні намагається поповнити нестачу живої сили, обіцяючи контрактникам захмарні зарплати і можливість мародерства.

 

Як повідомляла УМ, що в районі населеного пункту Рубіжне, де тривають бої російські окупанти змушують жінок розвідувати місцезнаходження українських військових, погрожуючи розстрілом їхнім дітям.