Коридор, відкритий в односторонньому порядку, не є гуманітарним — Верещук

16:50, 25.04.2022
Коридор, відкритий в односторонньому порядку, не є гуманітарним — Верещук

Ірина Верещук зазначила, що погоджених відкритих гуманітарних коридорів з «Азовсталі» на сьогодні немає

Міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук спростувала заяву рф про відкриття гуманітарного коридору для виходу цивільних у Маріуполі з "Азовсталі".

Як інформує Україна молода, про це чиновниця написала у пості на своєму  офіційному Telegram-каналі.
 
Верещук нагадала, що справжній гуманітарний коридор, яким можна врятувати цивільне населення, повинен відкриватись за погодженням обох сторін. У даному випадку міноборони рф заявило про нього одноосібно. При цьому Україна бачила вже не один приклад, коли військові країни-агресора порушували будь-які домовленості.
 
Тому, підсумовує чиновниця, на жаль, 25 квітня не має можливості вивезти цивільне населення з території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.
 
Натомість Україна звернулась до Антоніу Гуттіереша, Генсека ООН з проханням стати гарантом безпеки евакуації з Маріуполя. При цьому пропонується утримувати гуманітарний коридор завдяки присутності представників ООН та Червоного Хреста.
 
Як повідомляла УМ, зранку 25 квітня росія заявила, що припинить обстріли та бойові дії та відкриває коридор для евакуації з території «Азовсталі» жінок та дітей.