Окупанти депортували в РФ та ОРДЛО біля півмільйона українців - Зеленський, фото

21:36, 23.04.2022
Окупанти депортували в РФ та ОРДЛО біля півмільйона українців - Зеленський, фото

Пресконференція Президента України проходила у досить незвичній обстановці - на станції метро. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що близько 500 тис. громадян України окупанти вивезли на територію РФ та в ОРДЛО.

 

Як інформує УМ, про це він заявив 23 квітня під час пресконференції, яка проходила ввечері напередодні Великодня для закордонних та українських журналістів в столичному метро на  станції Майдан Незалежності.

 

"Ми вважаємо, що близько пів мільйона було вивезено з різних окупованих частин нашої держави на територію РФ. Або частково на територію окупованого сходу - Донецька та Луганська області.

 

Що стосується дітей, цифри немає. Пам'ятаю, що близько 5 тис. Це цифри, які ми мали тиждень тому. Які зараз - не можу вам сказати", - сказав президент.

 

 

Глава держави наголосив, що із самого початку російської агресії він наполягав на проведенні прямих переговорів з РФ, адже будь-які формати діалогу через посередників неефективні.
 
«Я хочу зупинити війну, її закінчити. Є дипломатичний шлях, є шлях військовий. Тож будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, тому що знає: навіть якщо це складно, це може зупинити втрати тисяч, десятків тисяч, а з такими сусідами – сотень тисяч, а, може, навіть мільйонів життів.
 
Можуть бути втрати в мільйони людей. Цього не хочеться, і будь-який лідер, хотів би він цього особисто чи не хотів, не має права скасовувати дипломатичний шлях», – переконаний Володимир Зеленський.
 
 

Як повідомляла УМ, російські загарбники насильно депортували у Чувашію 466 жителів заблокованого Маріуполя.