Мирні переговори з росією приречені на крах — Джонсон

14:58, 21.04.2022
Мирні переговори з росією приречені на крах — Джонсон

Джонсон закликав країни Захода ще більше озброїти Україну, оскільки мирні переговори з рф не матимуть успіху

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що мирні переговори України з РФ про припинення вогню, найімовірніше, не матимуть успіху.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.


 
Джонсон сказав, що мати справу з російським диктатором Путіним – все одно, що домовлятися з «крокодилом, коли він вчепився за твою ногу».
 
«Як можна домовлятися з крокодилом, коли у нього в щелепах нога? Ось у чому труднощі, з якою стикаються українці. Треба просто продовжувати стратегію, продовжувати постачати їм зброю»,- зауважив він.
За словами Джонсона, Путін ясно дав зрозуміти, що хоче захопити більше території України та може розпочати новий штурм столиці країни – Києва.
 
Джонсон сказав, що світові лідери, зокрема президент США Джо Байден, погодилися на заклик цього тижня, що вони продовжуватимуть постачати Україні зброю, зокрема артилерію, оскільки Росія активізує свої атаки на схід України.
 
За словами Джонсона, життєво важливо, щоб Захід продовжував озброювати Україну.
 
Прем'єр-міністр Великої Британії має намір в Індії закликати свого колегу Нарендру Моді відмовитись від нейтралітету щодо війни в Україні.
 
«Я вже говорив із Нарендрою Моді про Україну, і насправді індійці засудили те, що сталося у Бучі. Але Велика Британія, зокрема, має визнати, що існують історичні відносини, які мають Індія з Росією. Я думаю, що ми повинні пам'ятати про це і просто вказати, що Путін, я боюся, сильно підводить Росію»,– сказав Джонсон. 
 
Джонсон вважає, що переговори з Росією про припинення війни, швидше за все, не увінчаються успіхом.
 
«Дуже важко зрозуміти, як українці можуть вести переговори з Путіним зараз, враховуючи його явну відсутність сумління. Його стратегія, яка очевидна, полягає в тому, щоб спробувати поглинути та захопити якомога більшу частину України та, можливо, провести якісь переговори з позиції сили»,- додав прем'єр Британії.
 
Як повідомляла УМ, у відповідь на військові злочини, скоєні російськими військами в Україні, Лондон оголосив про нові санкції проти Росії.  Зокрема  санкції  заборонять  імпорт російського вугілля та нафти до кінця 2022 року. Також Британія заморозить активи найбільшого російського банку "Сбербанк".