Ворога поменшало: ЗСУ розгромили загін з Сирії та Лівії

14:27, 21.04.2022
Ворога поменшало: ЗСУ розгромили загін з Сирії та Лівії

Битва за Донбас: у Попасній Збройні сили ліквідували загін лівійців та сирійців

У Попасній Луганської області українські вояки ліквідували загін лівійських та сирійських найманців, яких налічувалося приблизно 20−25 осіб.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.
 
«Останнім часом ми помітили, що з'являються лівійці і сирійці, так звані найманці, тому сказати, коли вони в них закінчаться доволі складно. Мені важко говорити на рахунок їхньої бойової здатності. Ми маємо світлини цих людей, які були знищені в Луганській області в Попасній. Складно сказати, які вони вояки. У нас різні кліматичні умови, і війна мабуть різна. Я думаю вони не зовсім очікували побачити тут те, що вони побачили»,- сказав Данілов.
 
Секретар РНБО додав, що наразі складно оцінити, скільки російських найманців з інших країн бродить по території ОРДЛО, порахувати їх зараз можна лише за кількістю вбитих. 
 
«Ми можемо говорити про кількість яку ми знищили. Це був загін - 20-25 чоловік, його повністю знищили. Яка їх кількість на території Донецької та Луганської областей складно сказати, але я не думаю, що їх тисячі. Це може бути 300, 400, 500, вони просто не можуть фізично більше завезти їх, бо в них так само йде війна і оголяти вони той фронт не будуть»,- сказав Данілов. 
 
Як повідомлялось, Сирія провалює план відправки росії на війну в Україну своїх військових. На початку квітня до РФ прибули близько 300 найманців із Сирії, яких після бойової підготовки відправлять воювати в Україну. За словами вербувальників, агресор розраховував прислати в Україну 16 тисяч сирійців.
 
Сирійські бойовики не готові до умов ведення бойових дій в Україні та тікають із підготовчих полігонів у Росії. За даними посла України у Туреччині Василя Боднара, із близько 400 сирійських найманців, яких привезли до РФ, половина втекли.
 
Як повідомляла УМ, Росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада – Дамаск, Алеппо, Хама, Ракка та Дейр ез-Зор. 
За даними розвідників, завербованих найманців після короткої підготовки переправлять до Росії через авіабазу «Хмеймім». Доправляють бойовиків двома літаками Ту-134 (до 80 пасажирів) та Ту-154 (до 180 пасажирів) на авіабази «Чкаловський» у Московській області.