Без електрики, газу та води до кінця війни залишатиметься частина Луганщини – Гайдай

14:16, 20.04.2022
Без електрики, газу та води до кінця війни залишатиметься частина Луганщини – Гайдай

Зруйнована вщент інфраструктура в значній частині Луганської області. (Фото: Telegram Сергій Гайдай/ Луганська ОДА (ОВА))

Енерго, газо та водопостачання не вдасться відновити у містах Попасна, Рубіжне та ще в частині сіл Луганської області до завершення війни, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

 

Як інформує УМ, про це 20 квітня повідомив Сергій Гайдай у Telegram.

 

«Світло, газ та водопостачання вже не відновити в Попасній, Рубіжному, частині сіл Гірської громади – інфраструктуру там майже знищено

 

Підрахувати інфраструктурні збитки в містах та селах, де стоїть техніка ворожої армії, зараз неможливо. Росіяни знищують підстанції і насосні станції, захоплюють населені пункти, а потім не можуть там нічого відремонтувати.

 

"Русский мир" позбавляє місцевих жителів газу, води і світла – вони живуть ці півтора місяці, як більшість росіян все життя. Так, вчора ворог пошкодив високовольтну лінію напругою 300 кВ. Аварія досить серйозна – світло зникло у понад 200 населених пунктах, тимчасово окупованих.

 

Світло, газ та водопостачання вже не відновити у підконтрольних Україні Попасній, Рубіжному, частині сіл Гірської громади – інфраструктуру там майже знищено. Не відремонтувати до завершення бойових дій», - написав голова Луганської обласної військової адміністрації.

 

Нагадаємо, що наразі російські загарбники намагаються штурмувати Сєвєродонецьк та Попасну.

 

Як повідомляла УМ,у всіх областях України є ризик відновлення агресії та застосування росією хімічної зброї, вважають у Міноборони.