За добу орки вивезли майже сотню дітей з Маріуполя

16:42, 19.04.2022
За добу орки вивезли майже сотню дітей з Маріуполя

Військові рф калічать долі дітей, викрадаючи їх у батьків, та везуть у невідомому напрямку

Російські загарбники тільки за вчорашній день викрали та примусово вивезли із заблокованого Маріуполя у невідомому напрямку 98 дітей.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.
 
«Тільки за вчора окупанти викрали 98 дітей з Маріуполя і не втомлюються фіксувати власні злочини. Фіксуємо. Працюємо над верифікацією та поверненням наших додому», - написав Андрющенко, спираючись на те, що публікують самі ворожі ЗМІ.
 
За даними Кримської правозахисної групи, з Маріуполя російські військові примусово вивезли орієнтовно до 150 дітей. Переважна більшість цих дітей, близько ста осіб, були примусово евакуйовані з лікарень - це поранені та хворі діти. Імовірно, що їх перевезено в тимчасово окупований Донецьк.
 
Російські терористи змушують жителів Маріуполя за харчі розбирати завали, перетворюючи  блокадне місто на великий «трудовий табір».
 
Як повідомляла УМ, уряд рф дозволить  віддавати вивезених українських  дітей- сиріт з Донбасу в російські сім’ї. Міністерство освіти Російської Федерації уже готує такий законопроєкт.
 
Директор департаменту державної політики у сфері захисту прав дітей міністерства освіти РФ Лариса Фальковська заявила,  що відомство уже підготовило два проєкти відповідних міжнародних угод.