Лондон надасть бронемашини Stormer, які збиватимуть ворожі літаки

15:15, 19.04.2022
Лондон надасть бронемашини Stormer, які збиватимуть ворожі літаки

Україна отримає чергову військову допомогу від Британії

Британський уряд передасть  українським військовим найкращі броньовані установки Stormer  для запуску ракет Starstreak для ефективної боротьби з ворогом.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Sun.
 
Установка Stormer HVM має восьмизарядну пускову установку на даху і має місце всередині для розміщення ще восьми ракет. Ці ракети здатні збивати літаки і гелікоптери ворога, які летять на низькій висоті.
 
Експерти називають їх «найкращим комплексом», надісланим будь-якою західною державою.
 
Міністерство оборони Британії продемонструвало українцям роботу машин на виставці в Солсбері-Плейн два тижні тому.
 
13-тонні високотехнологічні пускові установки, як очікується, можуть бути завантажені на транспортні літаки С-17 і відправлені на війну за кілька днів.
Їм потрібен лише екіпаж із трьох осіб – водій, командир і навідник.
 
Колишній командувач британськими військами в Афганістані Річард Кемп зазначив, що комбінація Stormer/ Starstreak завдасть армії Путіна великих збитків і посилить боєздатність України.
 
«Це надзвичайно ефективна, високомобільна бойова машина, яка завдасть серйозну шкоду будь-яким спробам авіації Путіна завдати удару з малої висоти»,– сказав військовий.
 
Stormers добре пересуваються навіть у вологих ґрунтах України.
 
У свою чергу Міністерство оборони Японії надасть Україні комплекти ядерного, біологічного та хімічного захисту, а також дрони, щоб допомогти Україні в умовах російської військової агресії.
 
Як інформує Україна молода, про це японське оборонне відомство повідомляє у Twitter.
 
«Міноборони Японії вирішило надати уряду України костюми NBC, маски NBC і дрони. Боротьба українців за свою країну все ще триває, тому Міноборони Японії буде і надалі надавати нашу максимальну підтримку. За Україну»,– йдеться у твіті.
 
Як повідомляла УМ, Великабританія у відповідь на військові злочини, скоєні російськими військами в Україні, оголосила  про нові санкції проти Росії— зокрема заборонить імпорт російського вугілля та нафти до кінця 2022 року. Також Британія заморозить активи найбільшого російського банку "Сбербанк".