США передадуть ЗСУ зброю для берегової оборони

15:20, 16.04.2022
США передадуть ЗСУ зброю для берегової оборони

Україна попросила США надати протикорабельні ракети для оборони країни

Впродовж кількох тижнів Україна просила у США протикорабельні ракети та інше озброєння для берегової оборони. Сполучені Штати відповіли на цей запит, додавши протиаорабельні ракети до пакету військової допомоги вартістю 800 млн доларів. 
 
Як інформує Украіна молода, про це повідомляє New York Times.
 
Деякі американські чиновники заявили, що Росія, як і раніше, прагне принизити українську доблесть.
 
Чим далі від узбережжя будуть російські кораблі, тим обмеженішою буде їхня підтримка наземних нападів на українські міста. Це може ускладнити деякі гарматні та ракетні атаки на Україну, але це не виведе більш потужні ракети Росії за межі досяжності. 
 
Як повідомляла УМ, ЗСУ завдали серйозних ушкоджень російському крейсеру «Москва», вразивши його ракетами «Нептун», які стоять на варті у Чорному морі.
 
Українські ракети «Нептун» мають дальність дії близько 190 миль, що набагато коротше, ніж російські крилаті ракети морського базування, деякі з яких можуть досягати 1550 миль.

Український удар по «Москві», флагману Чорноморського флоту Росії, був яскравою демонстрацією потужності протикорабельних ракет, запущених з узбережжя.
 
Американські чиновники заявили, що «Москву» потопили не за допомогою зброї американського виробництва, а за допомогою двох українських ракет "Нептун".