На Чернігівщині тракторист підірвався на міні

13:50, 14.04.2022
На Чернігівщині тракторист підірвався на міні

Наслідки рашиських окупантів: тракторист загинув, порвавши (Фото, узяте на сайті Національної поліції)

У звільненому від російських військ селі Нова Басань, що на Чернігівщині,  42-річний тракторист підірвався на протитанковій міні. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба поліції Чернігівської області.


Поліцейські встановили, що 42-річний місцевий мешканець трактором вивозив сміття. Повертаючись полем до села, він натрапив на заміновану російськими окупантами ділянку і наїхав на небезпечний предмет.


«Міні-трактор із причепом натрапив на протитанкову міну. Водій загинув на місці», – повідомили у поліції Чернігівської області.


За цим фактом поліція під процесуальним керівництвом прокуратури розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).


На тій же ділянці піротехніки ДСНС під час обстеження території виявили та знешкодили ще одну міну.


«Поліція закликає громадян бути вкрай уважними та обережними! Особливо на територіях, які тимчасово були в окупації ворожих військ. Росіяни залишили чимало вибухових пасток, замінованих ділянок та небезпечних предметів», – йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, 11 квітня у селі Красне цивільний легковик наїхав на протитанкову міну на узбіччі дороги. Внаслідок вибуху 64-річний водій загинув на місці. Як повідомили в ДСНС, під час розмінування узбіччя піротехніки виявили та знешкодили ще 5 мін.


Як повідомляла УМ, російські окупанти, відступаючи із своїх позицій, масово мінують українські населені пункти. Підступні рашисти не  цураються будь-яких способів завдати шкоди цивільним.