Зеленський пропонує росії обмін: Медведчука на полонених українців

01:24, 13.04.2022
Зеленський пропонує росії обмін: Медведчука на полонених українців

Зеленський хоче обміняти Медведчука на полонених українців. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський запропонував російському керівництву обміняти затриманого кума путіна Віктора Медведчука на українців, які потрапили у ворожий полон.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні в ніч на середу.

 

"Дуже символічно, що саме у день космонавтики затриманий пан Медведчук. Він ховався 48 днів, а ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього космонавта у поганому сенсі слова спрацювало знамените "Поехали".

 

Вважаю особливо цинічним з його боку використовувати військовий камуфляж. Намагався так замаскуватися. Ось такий вояка, ось такий патріот. Що ж, якщо Медведчук сам обрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу.

 

Пропоную РФ обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат, які зараз у російському полоні. Тож важливо, щоб наші правоохоронні органи і військові розглянули таку можливість", - сказав Зеленський.

 

При цьому, Президент навів затримання олігарха Медведчука у приклад російським гвалтівникам. Мовляв, цей не врятувався, то що вже казати про військових злочинців з глибинки рф.

 

За його даними, з'являється все більше свідчень про російські злочини на окупованих територіях. Тому глава держави запевнив, що Україна знайде усіх серійних ґвалтівників з російської глибинки.

 

«З'являється дедалі більше свідчень та інших офіційних даних слідства про жахливі злочини окупантів у тих районах, куди вони змогли, на жаль, зайти. Про нелюдську жорстокість російських військових щодо до жінок, до дітей. Про численні зґвалтування.

 

Не всі серійні ґвалтівники доходили до такого ступеня жорстокості, до якого дійшли російські солдати. Безумовно, ми встановимо повну правду про всіх цих нелюдів. Скільки б часу та зусиль для цього не знадобилося, ми всіх знайдемо».

 

І додав: «І хай Медведчук вам буде як показовий приклад. Навіть колишній олігарх не врятувався. Що вже говорити про набагато простіших злочинців із російської глибинки. Дістанемо кожного».

 

Втім, якщо Медведчука планують обміняти - говорити про невідворотність покарання не доводиться.

 

Як повідомляла «УМ», голова СБУ Іван Баканов подякував усім співробітникам СБУ, зокрема, слідчим і контррозвідникам української спецслужби за успішну спецоперацію із затримання Медведчука.