Мер Ірпеня знову отримує пропозиції зрадити Україну

11:20, 12.04.2022
Мер Ірпеня знову отримує пропозиції зрадити Україну

Мер Олександр Маркушин (ліворуч) разом із захисниками міста нагадують, що Ірпінь не здається. (facebook.com/markushinoleksa)

Російські окупанти навіть на відстані продовжують погрожувати місцевій владі міста Ірпінь на Київщині.

 

Мер міста Олександр Маркушин знову отримує повідомлення з погрозами навіть після звільнення Ірпеня від загарбників. 


Як інформує Україна молода, про це Маркушин написав у соцмережах. 

 

«З російського номеру мені знову надійшли погрози та пропозиції про співпрацю. І, звісно, в черговий раз ворог отримав категоричну відмову», — повідомив очільник міста.


За словами Маркушина, окупанти не змогли взяти Ірпінь і не можуть взяти Маріуполь, тому вдаються до залякувань, підкупу та хімічної зброї. Він підкреслює, що такі дії – це агонія і розуміння близької поразки.


«Ірпінь не здається і не продається. Замість того, щоб слати повідомлення мерам міст, пропоную окупантам здатися. Це їхній єдиний шанс побачити у майбутньому унітази та пральні машинки, які вони крали з помешкань жителів Ірпеня», – додав Маркушин.


А тим часом міський голова Житомира Сергій Сухомлин запропонував більше не набирати у школах класи з вивченням російської мови. 


«З приводу Пушкіна будемо вирішувати після війни… Це моя думка, ми її будемо вирішувати також разом з нашим департаментом освіти. Але все ж я хочу, щоб 1 вересня ми вже не набирали класи з вивчення російської мови. Ми бачимо, що ця мова найближчі 20-30 років нашим дітям точно не знадобиться», – заявив Сухомлин. 


Він також додав, що ніч у місті пройшла спокійно. «Ще один день спокійний в місті Житомирі.


«Потихеньку починаємо повертатися до нормального життя в місті», – зазначив міський голова.


Як повідомляла УМ, міський голова Рубіжного, що на Луганщині,  Сергій Хортів став на бік окупантів та передає інформацію про людей з проукраїнською позицією, але плани його вдалося трохи зламати.