ЗСУ готові до до будь-яких сценаріїв перебігу війни – Ганна Маляр

20:18, 11.04.2022
ЗСУ готові до до будь-яких сценаріїв перебігу війни – Ганна Маляр

Захисники України мотивовані, відважні і людяні. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Україна не може дозволити собі недооцінювати ворога і саме, тому ЗСУ готові до будь-яких сценаріїв перебігу війни з росією.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону єдиних новин у понеділок.

 

«Ми не повинні недооцінювати ворога, російську армію. Вона зрештою чисельністю переважає, вона озброєна у великій кількості, і військовою технікою, і озброєнням. І це треба усвідомлювати. У них достатньо ракет з урахуванням того, що вони вже більше тисячі сюди випустили. І це ми теж повинні розуміти.

 

Тому ми готові до будь-якого сценарію, і готові розглядати будь-які сценарії, і загроза цих сценаріїв є. Це дуже складна, виснажлива боротьба», - сказала пані Маляр.

 

Заступниця міністра зазначила, що надзвичайно потужну і героїчну оборону Маріуполя треба розглядати в контексті всієї держави, бо це місто на сьогодні концентрує велику кількість російських військ, які воно фактично на собі затримує, і вони не йдуть далі по іншим напрямкам.

 

Також Ганан Маляр додала, що на сьогодні застосовуються всі можливі заходи та засоби, для того, щоб врятувати там «людей і всю ситуацію».

 

Водночас, у Генштабі ЗСУ повідомили, що росія не відмовляється від планів щодо повного захоплення території Донецької та Луганської областей.

 

«Триває сорок сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Ворог не відмовляється від планів щодо повного захоплення території Донецької та Луганської областей. На Слобожанському напрямку противник продовжує частково блокувати місто Харків, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів. В районі міста Ізюм окупанти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що на Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався штурмувати місто Сєверодонецьк, успіху не мав. Під час обстрілу Попасної застосував тактичний ракетний комплекс «Точка-У». Спроби просунутися вглиб території України для покращення тактичного положення успіху не мали.

 

У місті Маріуполь противник проводить штурмові дії в окремих районах міста.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що військово-політичне керівництво робить все можливе й неможливе для оборони міста Маріуполь. Але ця тема – не для публічних обговорень.

 

Тоді як російські пропагандисти почали "фейкову операцію" щодо зброї, яку Україні передають союзники з країн Заходу. Мовляв, українські солдати нібито масово «здаються в полон» зі зброєю від союзників, і вона одразу переходить на озброєння армії рф.