Ворог гатить на Луганщині із усієї зброї, що є

19:15, 10.04.2022
Ворог гатить на Луганщині із усієї зброї, що є

Рубіжне, Попасне, Лисичанськ постійно перебувають під ворожими обстрілами

У Луганській області тривають обстріли, особливо важка ситуація в Рубіжному, Попасній, Лисичанську та Гірській громаді.


Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі  та в ефірі національного інформаційного марафону.


Через постійні обстріли, зауважив очільник області Сергій Гайдай, важко порахувати людей, які залишились на Луганщині. 


Зокрема, рашисти продовжують гатити з важкої артилерії, у тому числі 152 мм калібру. 


"Міномети всіх калібрів, системи залпового вогню, "Гради", "Смерчі", "Урагани", крилаті ракети, авіація. Це просто жах. Обстріляні всі лікарні, які тільки є. Дуже багато будинків зруйновані вщент, деякі наполовину, десь частково. Ми навіть не можемо порахувати, тому що обстріли настільки щільні. Неможливо приїхати і провести облік", – розповів Гадай.


При цьому, продовжується евакуауція людей з регіону, існує домовленість з "Укрзалізницею". Також Гайдай розповів про допомогу поліцейських, адже ті збирають людей, супроводжують, іноді сідають за кермо, адже деякі водії повтікали.


"Інфраструктура вся розбита повністю. Вже немає з чого її збирати. Магістральні труби, які газ подавали, десь метрів по 50 вигоріли вщент. Це і в мирний час важко відремонтувати, а зараз тим паче. Вода так само. Підстанції так само. Електричні стовпи валяються. 


Я не знаю, яким чином, але наші ремонтники з якогось лахміття ремонтують це все. Іноді вдається зробити щось неймовірне, що в деяких районах є світло. У деяких районах досі є газ. Реально я не знаю, як це відбувається", – зазначив Гайдай. 


При цьому голова ОВА розповів, що постійно продовжує тримати контакт зі своїми колегами. Луганщині від інших регіонів надають "швидкі" допомоги, адже багато машин посічені осколками. Також інші області надають шкільні автобуси, які використовують до евакуації.


"У нас найбільша проблема на сьогодні – це Рубіжне, Попасна і Гірська громада. У Рубіжному частина захоплена орками, йдуть постійні позиційні бої, постійні обстріли. Так само в Попасній. Попасну просто "утюжать" уже більше місяця. Знищують усе. Забрати людей навіть неможливо, бо там усе бомблять направо і наліво. Достатньо важка ситуація", – наголосив Гайдай.


 

При цьому, на уточнююче запитання, чи працюють лікарні, він зазначив, що усі вони обстріляні, але Лисичанська і Сєвєродонецька продовжують працювати. 


"Навіть із пробитими дахами, навіть із пробитими деякими стінами, але все одно працюють", – зазначив він.


Як повідомляла УМ, основні зусилля окупанти зосереджують на підготовці до наступальної операції на сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. На Луганському напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Мета - завдання  вогневого ураження підрозділам Збройних Сил України і житловим кварталам