На Запоріжжі бійці ЗСУ захопили російський БТР із награбованим

15:17, 07.04.2022
На Запоріжжі бійці ЗСУ захопили російський БТР із награбованим

Російські мародери тягли із квартир місцевих мешканців усе, що бачили

Українські вояки захопили БТР окупантів  - мародерів та знайшли у ньому награбовані у місцевих жителів речі. «Друга армія в світі» виносила з осель селян все, що траплялося на їхньому шляху: ковдри, матраци, забирала з погребів консервацію, знімала з вікон занавіски.


Як інформує Україна молода, протце  повідомили Сили оборони Запорізького краю.


Під час бойового зіткнення з військовими російської армії штурмовики захопили трофейний БТР, екіпаж якого втік після того, як гранати пошкодили колеса машини. Всередині машини залишилося кілька ноутбуків і гривневі купюри.


"Ноутбуки впізнали мешканці села, біля якого відбувся бій. За їхніми словами, російські військові забирали у них побутову техніку, гроші, одяг і продукти, а також нишпорили по хатах, господарі яких евакуювалися із зони бойових дій. Шукали щось цінне, а також алкоголь. Виносили ковдри й матраци, забирали з погребів консервацію, знімали з вікон занавіски. Якщо хтось із селян намагався протестувати, погрожували зброєю", - розповідають оборонці Запорізького краю. 
 

Як повідомляла УМ, російська  армія мародерів облаштувала базар в Білорусі, де продають речі, награбовані в мирних українських мешканців. Окупанти  вивозять усі награбовані речі у спеціально виділених для цього вантажівках.Всередині – промислові товари та побутова техніка.