Епоха відносин рф і НАТО завершена - Ліз Трасс

12:29, 07.04.2022
Епоха відносин рф і НАТО завершена - Ліз Трасс

Глава МЗС Британії Ліз Трасс вважає, що санкціі проти росіі потрібно посилити ще більше, а Україну — озброїти

Глава МЗС  Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що епоха взаємодії НАТО з Росією добігла кінця. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив CNN.


"Основний акт Росія–НАТО мертвий, і настав час відмовитися від застарілого підходу до поводження з Росією", – заявила Трасс.


Акт, підписаний у 1997 році, свідчить, що НАТО та Росія не вважають один одного супротивниками. Глава британського МЗС наголосила, що НАТО не може допустити "вакууму безпеки" на східних кордонах альянсу і має переосмислити підтримку країн, які "потрапили в павутину російського впливу", таких як Грузія, Молдова, Швеція та Фінляндія.


Трасс застерегла від надмірних сподівань щодо відходу російських військ від Києва та півночі України, адже сили росії перегруповують у східних регіонах. Крім того, з'являються деталі злочинів російських військ у Бучі та інших раніше окупованих містах на Київщині. 


Міністерка закордонних справ також закликала своїх партнерів посилити санкції та озброїти Україну "швидко та рішуче… щоб гарантувати поразку Путіна". 


Як повідомляла УМ, у відповідь на військові злочини, скоєні російськими військами в Україні, Лондон оголосив про нові санкції проти Росії— зокрема заборонить імпорт російського вугілля та нафти до кінця 2022 року. Також Британія заморозить активи найбільшого російського банку "Сбербанк".