Під час бомбардування лікарні у Маріуполі згоріли 50 людей

20:39, 06.04.2022
Під час бомбардування лікарні у Маріуполі згоріли 50 людей

Орки продовжують тероризувати багатостраждальний Маріуполь, скидаючи на місто бомби (t.me/polkazov)

У Маріуполі унаслідок авіанальоту російських загарбників на місцеву лікарню живцем згоріло майже 50 людей.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Маріупольська міськрада у Телеграм-каналі у середу. 

 

Мер міста Вадим Бойченко під час круглого столу щодо політичних та правових наслідків злочинів РФ проти України наголосив, що європейські країни повинні відреагувати на злочини проти людства, проти українського народу.
 
 
За його словами, Маріуполь, який донедавна був символом розвитку, зараз майже повністю зруйнований російськими окупантами.
 

«Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. Російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні №1. Живцем згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише декілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя», - заявив мер міста Вадим  Бойченко.


За його словами, місто майже повністю зруйноване. Понад 90% міської інфраструктури знищено, щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Міська рада створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна, і на сьогодні їх внесено понад 300.


На переконання Бойченка, надважливо, щоб воєнні злочини росії в Україні були зафіксовані міжнародними установами у сфері прав людини. Європейські країни мусять відреагувати на ці злочини проти людства.


«Ці факти повинні стати поштовхом для посилення санкцій проти російської федерації. У тому числі для повного ембарго на російську нафту та газ. Мусимо разом зупинити військову агресію та геноцид українців», - підкреслив міський голова Маріуполя.


Як повідомляла УМ, після того, як геноцид в Бучі набув широкого міжнародного розголосу й  світ побачив звірства на Київщині, російські убивці, аби замести сліди, почали встановлювати мобільні крематорії в Маріуполі, щоб спалювати тіла закатованих мешканців міста.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надія Сухорукова пише вражаючі історії про час перебування в оточеному орками Маріуполі. Вона згадує найболючіше не просто так – а для того, аби привернути увагу до міста, де і зараз відбувається геноцид.