У Херсоні зрадники злили ворогу списки патріотів України

18:59, 05.04.2022
У Херсоні зрадники злили ворогу списки патріотів України

Мер Херсону Ігор Колихаєв вважає, що ворога інформує «хтось зі своїх» (facebook.com/khersoncouncil)

Російським окупантам колаборанти надали  інформацію про усіх активістів Херсона,  а також українських захисників, які були в Донецьку та Луганську. Ворог отримав особові справи кожного профільного заступника мера, тероборони та місцевих учасників бойових дій.


Як інформує Україна молода, про  це розповів міський голова Херсона Ігор Колихаєв в інтерв'ю «Українській правді». 


"Також їм «доброзичливці» повністю злили базу даних на всіх активістів, які знаходилися в місті. У них опинилися особові справи на кожного мого профільного заступника, інформація умовно від родоводу дружини до клички любого песика. Те саме стосується тероборони і херсонських учасників бойових дій, які були в Донецьку та Луганську, дані про те, де вони живуть і чим володіють», - сказав міський голова.


Військові РФ грабують будинки і квартири активістів та військових.


"Вони знають про всіх від початку до кінця. І тому я не можу зрозуміти, як саме знищувалися бази даних під час відходу з міста СБУ та поліції. Тобто можна показово спалювати особисті справи, але залишити водночас серверні диски", – сказав Колихаєв. 


За його словами, наразі понад сто людей викрадені. Серед них активісти, колишні військовослужбовці, іноземці, журналісти.


"Людей б'ють, намагаючись ламати психологічно. До інших, як кажуть, побої не застосовують, але намагаються схилити на свій бік. Він припустив, що частину людей вони «притримують» під майбутній обмін на своїх військовополонених", - наголошує Колихаєв.


Як повідомляла УМ, російські загарбники були спантеличені провалом «бліцкригу» та «кримського сценарію» у Херсонській області. Однак ворог змінив тактику: відтепер орки блокують евакуацію, гуманітарну допомогу, викрадають активістів.


Читайте також: українські  військові  звільнили від російської орди  11 населених пунктів у Херсонській області.