Окупанти намагатимуться приховати сліди злочинів в Україні – Зеленський

08:01, 05.04.2022
Окупанти намагатимуться приховати сліди злочинів в Україні – Зеленський

Володимир Зеленський у Бучі переконався у звірствах орків на власні очі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський прогнозує, що після того, як світ дізнався про злочини російських варварів на Київщині, окупанти намагатимуться надалі приховувати сліди своїх звірств.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні в ніч на вівторок, передає Офіс Президента. 

 

"Маємо усвідомлювати також і те, що після розголосу про масові убивства цивільних на Київщині окупанти можуть по-іншому ставитися до своїх злочинів на іншій території нашої держави, куди вони зайшли.

 

Вони вже запускають брехливу кампанію, щоб заховати власну провину у масових вбивствах цивільних людей в Маріуполі. Вони зроблять десятки постановочних інтерв'ю, перемонтованих записів. Будуть спеціально вбивати людей так, щоб виглядало нібито їх вбив хтось інший.

 

Ймовірно тепер окупанти будуть намагатися сховати сліди своїх злочинів. Вони не зробили цього в Бучі, коли відступали, але на іншій території це ймовірно можливо.

 

Я хочу сказати одразу: кожна нормальна людина у світі розуміє, хто приніс війну і масові смерті на українську землю. Є безліч доказів того, що саме російські війська знищують мирні міста: викрадають, катують, вбивають мирних людей", - сказав Президент.

 

 

Втім, на його переконання, росіяни будуть покарані за масові вбивства в Україні, незважаючи на свою брехню і пропаганду.

 

«Впевнений, що ви знаєте про нову-стару тактику російських пропагандистів, які намагаються постійно відкидати звинувачення проти російських військових. Чому нову-стару? – все просто, бо вони таку тактику застосовували, коли окупанти збили малазійський боїнг над Донбасом.

 

Вони звинувачували Україну, навіть придумали різні конспірології, нібито пояснення дійшли і до того, що стверджували, ніби трупи підкинули на борт літака, як він упав.

 

Зараз вони роблять приблизно те саме, так само брешуть, намагаються спотворювати факти, але, як і тоді, в них нічого не вийде – вони не зможуть обманути весь світ.

 

Прийде час, коли кожен росіянин дізнається правду про те, хто з їхніх співгромадян вбивав, хто – наказував, хто заплющував очі на вбивства. Ми все це встановимо і зробимо глобально відомим.

 

Зараз 2022 рік, і в нас є набагато більше інструментів, ніж у тих, хто притягнув до відповідальності нацистів після ІІ Світової війни», - наголосив Володимир Зеленський.

 

І додав, що Україна готується до ще більшої жорстокості росіян на східному та південному напрямках.

 

«Ми знаємо, що вони збираються робити на Донбасі. Знаємо, що вони збираються робити біля Харкова, у деяких інших районах держави.

 

Росія концентрує там значну кількість військових і техніки. І ця активність доводить, що застосованих проти Росії санкцій замало. Буде більше», - констатував Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», страшні звірства орків у Бучі та інших містах і селах Київщини, які відкрилися після їхнього звільнення, вразили весь світ.

 

У понеділок Зеленський відвідав Бучу і Ірпінь і поспілкувався з місцевими мешканцями.