У Києві створили комендатуру

17:14, 31.03.2022
У Києві створили комендатуру

У столиці створено комендатуру для забезпечення контролю системи пропускного режиму

У Києві створено комендатуру, яку очолив начальник центрального управління військової служби правопорядку по Києву та Київській області генерал-майор Віктор Плахтій.

 

Відповідний наказ підписав начальник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов.


Як інформує Україна молода, про це йдеться у наказі Київської міської військової адміністрації. 


Відомство створили для організації та забезпечення заходів під час введення комендантської години та встановлення режиму світломаскування. Також комендатура займатиметься координацією дій сил та засобів підрозділів виконавчої влади, військових і правоохоронців. 


До основних завдань комендатури також входять:


—забезпечення контролю системи пропускного режиму;
—координація та контроль за несенням патрульної служби;
—організація інформування та доведення до підприємств та організацій сигналів оповіщення про порядок виконання окремих обмежень.


До складу комендатури Києва входить семеро людей: 


комендант, його заступник, радник з юридичних питань та координатори з питань переміщення військових транспортних засобів; контролю за заходами запровадження комендантської години, встановлення спеціального режиму світломаскування та роботи блокпостів; взаємодії правоохоронних органів; розквартирування та взаємодії зі службами життєзабезпечення місцевих органів влади.


Як повідомляла УМ, Раніше ми повідомляли, що у Києві та області змінюється час комендантської години. Комендантська година триватиме з 21:00 до 6:00 ранку.