Кулеба заперечує консенсус з росією на переговорах

19:46, 25.03.2022
Кулеба заперечує консенсус з росією на переговорах

Очільник МЗС Дмитро Кулеба заперечив заяву Ердогану, начебто Україна з росією у переговорах досягли консенсусу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що Україна ніколи не піде на поступки щодо територій та державної мови.

 

Також країна не відмовлятиметься на вимогу росії від курсу в НАТО. Тим самим очільник МЗС спростував заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про компроміс у  переговорному процесі між Україною на Росією.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.


«Деякі ЗМІ цитують коментарі президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про перебіг переговорного процесу з РФ. Наша держава щиро вдячна турецькій стороні та окремо Президенту Ердогану за політичну та гуманітарну допомогу, а також дипломатичні зусилля для припинення війни Росії проти України.

 

Водночас важливо об'єктивно оцінювати ситуацію. Немає жодного консенсусу з Росією щодо згаданих президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська», – зазначив Кулеба.


Він зазначив, що класифікація ключових тем переговорів на чотири або іншу кількість пунктів є некоректною. Окрім цього очільник МЗС пояснив, що у підгрупах делегацій одночасно обговорюється багато різних питань. Переговорний процес йде надзвичайно важко.


За словами Кулеби, українська делегація зайняла сильну позицію і від своїх вимог не відмовляється.


Міністр підкреслив, що Україна наполягає, насамперед, на припиненні вогню, гарантіях безпеки та територіальній цілісності України.  


Як повідомляла УМ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Україна і Росіяпросунулися в переговорному процесі і стали близькі до консенсусу щодо чотирьох з шести пунктів переговорів.