Командувач 49-ї армії рф Яков Рєзанцев знищений у Чорнобаївці

15:32, 25.03.2022
Командувач 49-ї армії рф Яков Рєзанцев знищений у Чорнобаївці

У Чорнобавці українські захисники знищили уже другого генерала російської армії

Росія продовжує втрачати у війні проти України представників вищого офіцерського складу.  Збройні сили України ліквідували командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ генерал-лейтенанта Якова Резанцева, який загинув під час чергової спроби штурму російськими військами Чорнобаївки.


Як інформує Україна молода, відразу кілька народних депутатів України повідомили про знищення Збройними силами другого за час «військової спецоперації» генерал-лейтенанта російських військ.


Зокрема, про ліквідацію генерал-лейтенанта Якова Резанцева в Telegram написав депутат Олексій Гончаренко. 


Він зазначив, що командувач 49-ї армії брав участь у сирійській війні, яку Росія веде на боці тамтешнього диктатора Башара Асада. 


Нардеп Юрій Мисягін, відомий своїм волонтерством під час війни на Донбасі 2014-15 років, також повідомив про знищення Резанцева. Він уточнив, що це сталося у легендарній Чорнобаївці. 


Проінформував  про факт знищення російського генерал-лейтенанта і офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (позивний Штірліц). Він пообіцяв уточнити цю інформацію. 


Крім війни у Сирії, Яков Резанцев був причетний і до іншої окупаційної кампанії Російської Федерації. Він командував 7-ю російською військовою базою на території визнаної лише п’ятьма країнами світу Республіки Абхазія, яка згідно міжнародного права є окупованою Росією Абхазькою автономною республікоб у складі Грузії.


Нагадаємо, що першим російським генерал-лейтенантом, знищеним під час російсько-української війни, був начальник штабу 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу Андрій Мордвічев. 


За іронією долі, він, як і Резанцев, загинув у тій же Чорнобаївці. Це сталося 18 березня.


У цілому ж кількість представників російського генералітету, знищеного Збройними силами під час повномасштабного вторгнення Росії, майже сягнула десяти.


За даними російських ЗМІ, Яків Резанцев 1973 року народження. На військовій службі з 1990 року. З серпня 2020 - командувач 49 загальновійськовою армією Південного військового округу, Ставрополь. 2021 року отримав військове звання генерал-лейтенант. Воював у Сирії.


Як зазначають західні військові експерти,   загибель в Україні генералів російської армії   свідчать про відчай в армії РФ, адже чиновники такого рангу зазвичай не перебувають на передовій.


Як повідомляла УМ, захисники України знищили чергового високопоставленого військового злочинця - командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу Збройних сил Росії Андрія Мордвічева.