Франція вивела на чергування одразу три ядерні човни

10:01, 25.03.2022
Франція вивела на чергування одразу три ядерні човни

Із зростанням ядерної загрози з боку росіі Франція вивела на бойове чергування одразу три атомні підводні човни

Франція вивела у море на бойове чергування одразу три ядерні субмарини на тлі російської агресії проти України та постійних погроз країнам НАТО і ЄС. Це сталось вперше за 30 років,  як відповідь на ядерну загрозу з боку Росії. 


Як інформує Україна молода, про це пише The Times з посиланням на Telegramme, газету бретонського порту.


Два з чотирьох підводних човнів з балістичними ракетами класу «Тріомфант» Франції покинули свою базу на острові Іль-Лонж, на півдні від Бреста. Ще одне судно патрулює під Атлантикою, як завжди. 


Востаннє три ядерні човни були виведеніі одночасно за десятиліття до закінчення холодної війни. Під час протистояння США та Радянського Союзу через ракети середньої дальності в Європі.


Додамо, що США і Франція підтримали подальший економічний тиск на Росію.


Днями Франція заморозила активи Центробанку РФ на €22 млрд. На території країни Франція заморозила нерухомість загальною вартістю €0,5 млрд, які належать приблизно 30 росіянам. 
 

Як повідомляла УМ, Президент Франції Еммануель Макрон вкрай обурений політичним і моральним цинізмом президента РФ Володимира Путіна у питанні евакуації українців із зони бойових дій.


Читайте також: канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон закликали російського президента Володимира Путіна до "негайного припинення" вогню на території України.