Російські загарбники знову скидали бомби на Охтирку

14:20, 24.03.2022
Російські загарбники знову скидали бомби на Охтирку

Охтирка зазнала ворожих обстрілів, є загиблі

Охтирка, що на Сумщині, знову зазнала авіаудару з боку ворожих військ. Унаслідок ракетного обстрілу зруйновано та пошкоджено щонайменше 15 багатоповерхових та приватних будинків, одна людина загинула.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.


"За даними слідства, 24 березня 2022 року близько 00:28 збройні сили Російської Федерації, застосовуючи засоби ведення війни, які заборонені міжнародним правом, здійснили авіаційне бомбардування житлового мікрорайону в м. Охтирка на Сумщині", - йдеться в повідомленні в телеграм-каналі в четвер. 


В Офісі генпрокурора інформують, що внаслідок авіаобстрілу зруйновано та пошкоджено щонайменше 15 житлових багатоповерхових та приватних будинків, об'єктів цивільної інфраструктури, лінії електромереж.


«За попередніми даними, загинув один цивільний чоловік», – йдеться в повідомленні.


За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).


Як відомо, на Сумщині окупанти виганяють людей на вулиці та відбирають їжу. Місцевіприхильники «руского міра» допомагають викрадати людей. 


Очільник ОВА зазначив, що воїни ЗСУ продовжують нищити ворога. Біля Тростянця 93-тя бригада знищила колону рашистів. 
 

Як повідомляла УМ, перший  ударний безпілотник Байрактар, який надійшов на Сумщину для захисту від ворога, уже завдав точкового удару по колонах російської техніки і знищив сотню одиниць танків та 20 «Градів».