Окупанти хочуть зробити із Чернігова другий Маріуполь

16:30, 23.03.2022
Окупанти хочуть зробити із Чернігова другий Маріуполь

Ворога не залишає ідея зрівняти Чернігів із землею, однак ЗСУ не дає йому навіть наблизитися до міста

Вже понад три тижні Чернігівщина стримує російські війська, однак ворог дедалі сильніше обстрілює, зрівнюючи із землею містечка цього краю і особливо - сам обласний центр. 


Упродовж минулої доби положення і характер дій російських військ суттєво не змінилися, ведуться тактичні бої. Водночас із Чернігова ворог хоче зробити другий Маріуполь


Як інформує Україна молода, про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу.

 

Протягом доби стан положення противника та характер дій противника і наших сил не змінилися суттєво, ідуть тактичні бої», - розповів він.


Арестович проінформував, що ворог продовжує атакувати Маріуполь, проте захисники міста чинять героїчний спротив, демонструючи високий воєнний професіоналізм.


Так, він нагадав, що у вівторок ними був знищений командир 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту пострілом українського снайпера.


І це п’ята втрата на рівні командира полка і вище під Маріуполем, що показує, по-перше, жорстокість боїв, які там точаться, по-друге, високий професіоналізм захисників міста», - підкреслив радник керівника ОП.

 

<br /> «

 

Також, за його словами, тримаються Суми, Харків, Чернігів, Київ, міста в зоні ООС.


«Чернігів зараз місто, яке ворог намагається перетворити на другий Маріуполь. Там також немає води, світла, газопостачання, майже немає тепла. Але героїчні мешканці й оборонці Чернігова тримають оборону», - зазначив Арестович.


Він висловив думку, що російським загарбникам не вдасться «не те що взяти, а навіть наблизитися» до Чернігова.


Як повідомляла УМ, через Десну в Чернігові зруйновано міст, але це не вплине на постачання гуманітарної допомоги до міста.