З ОРДЛО до Росії вивезли понад дві тисячі дітей

14:49, 21.03.2022
З ОРДЛО до Росії вивезли понад дві тисячі дітей

Російські окупанти силоміць вивозять українських дітей до РФ

МЗС закликає світ відреагувати на примусове вивезення в РФ дітей з Донбасу, оскільки це має ознаки викрадення.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба МЗС України. 


За отриманою інформацією російські окупаційні війська незаконно вивезли на територію Російської Федерації 2389 дітей, які знаходилися в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.


У зовнішньополітичному відомстві акцентують увагу, що примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, має ознаки викрадення. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права.


"Руйнуючи будинки та вбиваючи батьків, РФ позбавляє українських дітей батьківської опіки, наражає їхні життя на подальшу небезпеку на території Росії", - йдеться у повідомленні.


МЗС України закликає міжнародну спільноту негайно відреагувати на незаконне вивезення дітей, посилити тиск на Росію, аби змусити її припинити варварську війну проти українського народу.


"Факти викрадення дітей, так само як і сотні інших фактів злочинів російських окупантів проти цивільних людей в Україні, ретельно документуються правоохоронними органами. Винні в цих злочинах будуть притягнуті до відповідальності", - резюмують в МЗС.


Як повідомляла УМ, російські окупанти впродовж тижня силоміць вивезли з Маріуполя кілька тисяч людей до російської федерації. Рашисти незаконно вивозили людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалася понад тисяча людей —переважно жінки та діти.