Білорусь готується до вторгнення на волинському напрямку – Генштаб ЗСУ

12:40, 20.03.2022
Білорусь готується до вторгнення на волинському напрямку – Генштаб ЗСУ

Білоруси ніде не воювали, не мають зрозумілих причин для війни з Україною, але планують вторгнення. (facebook.com/mod.mil.by)

Генеральний штаб Збройних сил України фіксує ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України.

 

Відзначається, що наразі існує висока загроза наступу з Білорусі на волинському напрямку. При цьому, сили оборони України готові до відсічі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в неділю.

 

«Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі. Безпосереднє залучення білоруських військ до збройної агресії РФ проти України, всупереч волі рядових військових і переважної більшості білоруського народу, стане фатальною помилкою Олександра Лукашенка.

 

За даними розвідки, протягом найближчих 1-2 днів Білорусь вступить у війну з Україною на боці Росії.

 

За даними джерел серед військових та силовиків, які наводять вітчизняні ЗМІ, незважаючи на опір з боку рядових військових та мешканців Білорусі, рішення ухвалене керівництвом країни.

 

 

На думку неофіційних джерел, білоруси ніде не воювали, не мають ні бойового досвіду, ні зрозумілих причин для війни з Україною. Тому "білоруські військові стануть гарматним м'ясом на території України".

 

Окремо українські силовики звернулися до білоруських військових: "Це не ваша війна. Але дітям і чоловікам помирати на нашій землі вашим. Зупиніться, поки такий шанс є".

 

Як повідомляла «УМ», раніше українські військові та держслужбовці повідомляли, Білорусь готувалась здійснити вторгнення до України до 21:00 11 березня. Тоді навіть відбулася провокація: російська авіація обстріляла білоруське прикордонне село.

 

Втім, з невідомих причин вторгнення тоді не сталося.

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже втягнув Білорусь у російсько-українську війну, оскільки він надає окупаційним вйськам РФ у користування військові об'єкти, розташовані на території Білорусі.

 

Військова авіація РФ використовує білоруські аеродроми для здійснення авіанальотів на українські міста, а білоруські склади, паливно-мастильні склади та шпиталі використовують для забезпечення тилових потреб підрозділів російської армії в Україні. Крім того, значна частина ракетних ударів російських військ по українських містах були здійснені з території Білорусі.