Україна має стати такою, як Білорусь — Лукашенко

16:12, 19.03.2022
Україна має стати такою, як Білорусь — Лукашенко

Лукашенко знову збрехав, що жоден білоруський солдат не воює в Україні

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його єдиний друг, президент РФ Володимир Путін пропонує Україні «стати такою, як Білорусь, але з певними нюансами".


Як інформує Україна молода, про це самопроголошений президент Лукашенко розповів в інтерв'ю японському телеканалу  TBS .


"Вона (Україна) не повинна мати ядерної зброї, не повинна загрожувати Росії, вона не повинна забороняти людям, які живуть в Україні, розмовляти будь-якою мовою", - розповів Лукашенко про бажання Путіна.


"Ви ж не забороняєте своїм громадянам у Японії розмовляти російською чи англійською мовою. Так і в Україні має бути. Ніхто не повинен обмежувати когось", - звернувся він до японського журналіста.


На думку Лукашенка, Путін пропонує Зеленському "абсолютно прийнятний варіант договору" і що "Росія у цій війні не програє".


Лукашенко знову збрехав, що "жоден білоруський солдат в Україні не воює". 


«Ми не нападаємо на Україну, ми не бомбимо Україну, нас ніхто не просить цього робити", - сказав він, але при цьому пригрозив "відповісти", що якщо Україна "продовжуватиме ескалацію щодо Білорусі».


Далі Лукашенко почав розповідати про здоров'я та фізичний стан Путіна.


"Якщо ви думаєте, що Путін нездоровий - він живіший за всіх живих. Він абсолютно адекватна і нормальна людина. Він як ніколи у формі", - заявив Лукашенко. 


Як відомо, білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська закликала ООН визнати Білорусь тимчасово окупованою державою та притягнути диктатора Олександра Лукашенка до трибуналу через війну в Україні.


Вона зустрілась із 27 послами країн ЄС у Женеві, які представляють свої країни в ООН. А також з представниками країн-членів Ради з прав людини ООН: послами США, Великобританії, Гамбії, Коста-Ріки, Мексики та інших країн.


Тихановська закликала підтримати продовження спеціального мандату ООН щодо Білорусі та ухвалити резолюції проти режиму. 
 

Як повідомляла УМ, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оприлюднив своє бачення щодо вторгнення російської армії в Україну під час зустрічі з Володимиром Путіним. За його словами, ані Білорусія, ані Росія не нападали на Україну. Навпаки – це Збройні сили України «превентивно почали стріляти, коли ще ми з вами за два дні були у вас вдома».