Під завалами драмтеатру в Маріуполі лишаються 1300 людей - Денісова

15:18, 18.03.2022
Під завалами драмтеатру в Маріуполі лишаються 1300 людей - Денісова

Доля 1300 людей, які ховалися у бомбосховищі Маріупольського театру, невідома

З - під завалів Маріупольського драматичного театру, по якому війська РФ завдали авіаудар, рятувальники дістали лише 130 людей. У бомбосховищі залишаються ще понад 1300 людей. 


Як інформує Україна молода, про це в ефірі телемарафону заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.


«Станом на цю годину нам відомо, що 130 людей вдалося вивести, але, за нашими даними, там ще понад 1300 людей, які перебувають у цих підвалах, у цьому бомбосховищі. Ми молимося на те, що всі вони будуть живі, але на цей час жодної інформації про них немає», – сказала Денісова. 


Омбудсменка  додала, що рятувальні роботи тривають, але інших деталей наразі немає.


За даними Денисової , майже 70% будинків міста пошкоджені, частину з них не вдасться відновити, що свідчить про велику кількість ймовірних жертв.


«Безумовно, вся інфраструктура зруйнована, потрібно передавати гум допомогу, тому що люди сидять у підвалах 17-ту добу без їжі, без харчів, не вистачає ані хліба, нічого. Тому вкрай важливо, щоб все ж таки була домовленість передачі гуманітарної допомоги», – сказала чиновниця.


Вона також зазначила про можливість гуманітарних проблем у Лютежі та Нових Петривцях на Київщині внаслідок обстрілів.


Як повідомляла УМ, 16 березня російські загарбники цілеспрямовано  скинули бомбу на будівлю Драматичного театру Маріуполя на Донеччині, де від обстрілу ховалися сотні жителів міста, серед яких переважно жінки, діти, люди похилого віку.


Наступного дня стало відомо, що розблокування підвалу драмтеатру у заблокованому російськими військами Маріуполі триває, інформації про загиблих наразі немає.


Попри численні конкретні докази російських нападів на цивільні райони, задокументовані репортерами, в тому числі кореспондентами Радіо Свобода на місцях, Москва заперечує, що її ціллю є цивільні об’єкти.