Російський ВПК перевели на цілодобовий режим роботи – Генштаб ЗСУ

14:01, 18.03.2022
Російський ВПК перевели на цілодобовий режим роботи – Генштаб ЗСУ

Російським оркам не вистачає боєприпасів до РСЗВ, їхня військова техніка продовжує палати на українській землі. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Російські загарбники майже вичерпали весь запас ракет «Калібр» та деяких видів боєприпасів до РСЗВ «Смерч», якими обстрілюють цивільну інфраструктуру і мирних мешканців України.

 

Через це ряд підприємств російського військово-промислового комплексу (ВПК) переведені на цілодобовий режим роботи.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на обід п'ятниці.

 

"У зв’язку з витратою майже всього боєзапасу ракет та деяких видів боєприпасів, військово-політичним керівництвом прийнято рішення щодо переведення підприємств російського військово-промислового комплексу, що залучені до виробництва КРМБ "Калібр" та боєприпасів до РСЗВ "Смерч", на цілодобовий режим роботи", - йдеться у повідомленні.

 

Що театру військових дій, то за даними Генштабу ЗСУ, ворог не виконав жодного стратегічного завдання і намагається нарощувати угруповання військ у напрямку на Київ за рахунок переміщення незлагоджених та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів.

 

«Стратегічні завдання щодо розгрому угруповань Збройних сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними. Частково ворогу вдалося тимчасово зайняти населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення у Донецькому та Південнобузькому операційних районах», - сказано в повідомленні.

 

У Луганській області ворог активізував бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне, має частковий успіх. Продовжує здійснювати постійні обстріли незахищених об’єктів цивільної інфраструктури з метою залякування місцевого населення та обмеження дій сил оборони.

 

У Донецькій області активних бойових дій ворог не вів.

 

На Таврійському напрямку противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області.

 

Зазначається, що ЗСУ завдають російським загарбникам значних втрат у живій силі та військовій техніці.

 

Зауважимо, що від початку війни станом на 18 березня загальні бойові втрати російських загарбників становлять 14200 живої сили, 450 танків та 93 літаки.

 

Як повідомляла «УМ», щонайменше 6 крилатих ракет російські загарбники запустили з Чорного моря по авіаремонтному заводу в районі аеропорту Львова у четвер вранці.