Українська армія знищила командний пункт російської армії

15:24, 17.03.2022
Українська армія знищила командний пункт російської армії

Загибель кількох російських генералів ймовірно дасть паузу у веденні бойових дій

Збройні Сили України провели блискучу операцію, знищивши командний пункт однієї з армій Росії. Можливо, вдалося також ліквідувати ворожих генералів.


Як інформує Україна молода, про нові успіхи українських військових розповів радник голови Офісу Президента Олексій Арестович.

 

За його словами, знищення командного пункту росармії є величезним військовим досягненням ЗСУ.


«Знищено командний пункт однієї з армій РФ. Це може означати загибель кількох генералів та паузу у веденні супротивником бойових дій.

 

А також протягом доби показали себе наші повітряні сили. Загалом знищено 10 повітряних цілей, чотири літаки, два вертольоти, один безпілотний летальний апарат та кілька крилатих ракет», – заявив Арестович. 

 

Водночас наші військові також ліквідували  підрозділи забезпечення окупантів. Точні втрати ворога поки що невідомі. Однак унаслідок блискучої роботи ЗСУ могли загинути й російські генерали.


"Це, можливо, означає загибель кількох російських генералів і, відповідно, паузу у веденні противником бойових дій", – пояснив Арестович.


На думку радника голови ОП, ліквідація генералів дезорієнтує солдатів цієї російської армії. І це, звісно, лише нам на руку.

 

 

Також противник проводить потужну інформаційну операцію, мовляв, нібито Україна програє на переговорах.

 

Арестович нагадав, що позиція Президента України є принциповою та залишається на тому, що Україна має бути визнана у межах станом на 1991 рік. Також все, про що ми домовимося має бути кращим, ніж до війни, інакше навіщо тоді жертви українського народу.


Нагадаємо, російські окупанти шукають «українські патрони», щоб ними прострелити собі ноги і потрапити в госпіталь. Чергова перехоплена розмова СБУ показує, наскільки деморалізована і розбита армія загарбника. До слова, майже 14 тис. особового складу та 444 танки: бойові втрати ворога. 
 

Як повідомляда "УМ", Головнокомандувач  ЗСУ Валерій Залужний наголошував, що захисникам України вдалося зупинити російського агресора, тож наші війська переходять у контрнаступ.