ДБР передало на користь армії вилучені у дипломата кошти

20:12, 16.03.2022
ДБР передало на користь армії вилучені у дипломата кошти

Гроші, золото, коштовності намагався вивезти украінський дипломат за кордон

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали українського дипломата, який поспішав поспішав за кордон і намагався вивезти гроші, золото та коштовності.


Як інформує Україна молода, про це повідомили у прес-службі ДБР.


Зазначається, що одного з працівників українського посольства в країні ЄС затримали при спробі перетину кордону у пункті пропуску "Ягодин". У дипломата вилучили золото-валютні цінності на суму близько 1 млн доларів США. 


Зокрема, під час огляду дипломатичного мікроавтобусу виявили майже 68 тисяч євро, понад 140 тисяч доларів США, понад 12 кілограмів золотих злитків, ювелірні вироби із золота загальною масою 13,8 кг, а також велику кількість цигарок. Працівник посольства намагався вивезти все це за кордон  під виглядом дипломатичної пошти.


На підставі рішення суду вилучена готівка, ювелірні вироби та золото на суму близько 1 млн доларів США було конфісковано у власність держави. Кошти спрямують на потреби ЗСУ.


Представника посольства суд визнав винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України та стягнув з нього штраф в розмірі 26,8 млн грн.


Як повідомляла УМ, дві вілли, які належать підсанкційним кремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову і російському олігарху Алішеру Усманову, були конфісковані італійською поліцією.