Телевежу у Вінниці обстріляли ракетами

13:27, 16.03.2022
Телевежу у Вінниці обстріляли ракетами

Телевежа у Вінниці. (Фото з відкритих джерел)

Росіяни варвари завдали ракетного удару по телевежі у Вінниці і пошкодили її в середу на світанку.

 

Дані щодо постраждалих уточнюють.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

 

За його даними, близько 4.00 ранку в місті пролунали два вибухи з інтервалом в хвилину.

 

Через технічні причини тимчасово було припинено трансляцію ефірного мовлення телевізійних та радіоканалів у Вінниці та навколишніх громадах.

 

«Ніч у Вінниці була неспокійною. Внаслідок обстрілу був пошкоджений об’єкт. Жертв нема», – написав пан Борзов у соцмережах.

 

Згодом у пресслужбі Держспецзв’язку уточнили, що окупанти обстріляли телевежу Концерну «РРТ», який входить до сфери управління цього держоргану в Вінниці.

 

Ефірне мовлення в місті тимчасово не працює.

 

У Держспецзв’язку нагадали мешканцям Вінниці, що наразі отримати доступ до українського мовлення безкоштовно можна кількома способами:

 

1. На супутнику. Українські телеканали розкодовані на супутнику. Це означає, що доступ до мовлення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антена.

 

2. На Youtube. Більшість українських каналів мають власні канали на Youtube. Якщо у вас є швидкий інтернет, знайдіть у мобільному додатку або на вебсторінці на Youtube бажаний канал. Якщо швидкість інтернету невисока, оберіть в налаштуваннях відео нижчу роздільну здатність (три крапки у верхній частині відео – якість – 360р або 480р – цього буде достатньо).

 

3. На ОТТ-сервісах. На платформах YouTV, Sweet TV, Omega TV, MEGOGO, Kyivstar TV, Oll tv доступ до українського телебачення тепер теж безкоштовний. Знайдіть бажаний канал у застосунку або на вебсторінці улюбленої платформи.

 

4. У Дії в розділі Послуги. Для цього потрібно оновити застосунок.

 

Крім того, слухайте українське радіомовлення через інтернет-радіо: radioplayer.ua та в застосунку Дія.

 

Наразі на Вінниччині українське мовлення вже повністю доступне.

 

Також окупанти нанесли два авіаудари по залізничній станції Запоріжжя-2 в обласному центрі.

 

Як повідомляла «УМ», раніше рятувальники розкритикували дії радника глави МВС Антона Геращенка, який регулярно повідомляв точні адреси руйнувань безпосередньо після моменту обстрілів ворога. Адже такі дії можуть сприяти коригуванню вогню російських окупантів.