До Києва прибула делегація високопосадовців з-за кордону

21:15, 15.03.2022
До Києва прибула делегація високопосадовців з-за кордону

До Києва прибули високопосадовці з Польщі, Чехії та Словенії

Прем’єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії, а також віце-прем'єр Польщі прибули до України.


Як інформує Україна молода, про це написав у Інстаграмі прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.


«Ця війна – результат жорстокого тирана, який нападає на беззахисних мирних жителів, бомбардує міста та лікарні в Україні! В результаті світ втратив почуття безпеки, а безневинні люди гинуть і втрачають все своє майно. Ми повинні якнайшвидше зупинити трагедію, що відбувається на Сході. Саме тому разом із віцепрем'єр-міністром Ярославом Качинським, прем'єр-міністрами Петром Фіалою та Янезом Яншою ми знаходимося у Києві», - написав Моравецький у Фейсбуку.


Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала також зазначив у Твітері:


"Саме тут, у зруйнованому війною Києві, твориться історія. Саме тут свобода бореться зі світом тиранії. Саме тут майбутнє кожного з нас висить на волосині. ЄС підтримує UA, який може розраховувати на допомогу своїх друзів – це повідомлення ми принесли сьогодні до Києва».


«Ми хочемо донести повідомлення до України. Україна – європейська держава», - написав раніше  у Твіттері і Прем’єр-міністр Словенії Янез Янша. 


«Останні два роки ми обговорювали головні європейські цінності. Здебільшого це були теоретичні дебати. І раптом ми зрозуміли, що ці фундаментальні європейські цінності насправді існують. І що їм погрожують. І що європейці їх захищають. Своїм життям. В Україні. Це був момент, коли ми в ЄС почали нарешті прокидатися. Змінюватися. 


Ставати об’єднаними, ніж будь-коли. У підтримці України. Через її сміливість. Ваша єдність. Ваша жертва. На даний момент, якщо говорити про наші цінності, то немає жодної країни на всьому нашому континенті, яка більш європейська, ніж Україна. Спасибі вам за те, що не лише захищаєте свою Батьківщину та Європу як території, а захищаєте саму основу європейських цінностей і наш спосіб життя. Ваша боротьба - це наша боротьба, і разом ми переможемо».


Як відомо, цей візит здійснюється за домовленістю з Європейським Союзом, і про нього поінформовані голова Ради Європейського Союзу Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та ООН. 
 

Як повідомляла УМ, канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон закликали російського президента Володимира Путіна до "негайного припинення" вогню на території України.