Вороги покидали техніку і повтікали до лісу в напрямку Бєлгорода

10:52, 09.03.2022
Вороги покидали техніку і повтікали до лісу в напрямку Бєлгорода

Російські військові кидають техніку та через ліси втікають додому (Фото ООС)

Збройні сили України ліквідували ворожу базу, з якої окупанти обстрілювали будинки мирних мешканців Харкова. База була біля міста Дергачі. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов на сторінці Фейсбуку.


«Наші військові дали чергову відсіч ворогу в напрямку Дергачів. Уночі Сухопутні частини ЗСУ спільно з частинами Нацгвардії та Тероборони перейшли в контрнаступ на позиції артилерії та реактивні системи залпового вогню противника, які систематично обстрілювали околиці міста Харкова. Після невдалого супротиву - ворог вдався до втечі, при цьому кинув військову техніку у вигляді важкого озброєння. Частина особового складу противника вдалася у втечі в лісові масиви в напрямку Бєлгорода, просимо сприяти місцеве населення бути обачними та за можливості сприяти пошуку»,- написав Синєгубов.


Він зазначив, що це значний успіх, адже ворог повністю відступив до Росії через відповідний кордон. 


Синєгубов зазначив, що вночі було 54 обстріли житлового масиву Харкова, а в Ізюмі були ракетні обстріли, а також були спроби авіанальотів. Він сподівається, що сьогодні буде "зелений коридор", який дозволить доставити до міста гуманітарну допомогу та евакуювати людей.


Як повідомляла УМ, колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі приїхав в Україну разом із грузинськими добровольцями, щоб допомогти українцям перемогти російських загарбників. Пан Окруашвілі та інші грузинські вояки вже перебувають на передовій.